2012. november 24., szombat

Jön a tél, avagy távozz tőlem, megfázás!

Sziasztok!

Mire észbe kapok, két hét is eltel a legutóbbi bejegyzés óta. Ennek több oka, van de nem akarom nagyon fejtegetni, így gyorsan kerítek a hetekre egy-egy indokot: beteg voltam, s pótolnom kellett. És kell is.

Lényeg a lényeg, lassan hozzánk is beköszönt a hideg idő. Ha túltettünk magunkat az októberben felkerülő karácsonyi díszeken, ideje a ruhák rétegezésére is gondolnunk. Igen, én is gyűlölöm.
Ugyan a hőmérő még bőven a 0 felett jár, a betegségek támadnak, s a rettegett téli vírusok engem még hamarabb kapnak el, mint egy átlagos embert. Így - ugyan imádom a telet, de - kénytelen vagyok a szobámba vackolódva, meleg teát szürcsölgetve átvészelni a hófehér évszakot.

Azért normál esetben nem ilyen elkeserítő a helyzet. Ha sikerül leküzdeni a torokszaggató "mumusokat", elehetőséget hada vár minket. Elég csak körbenéznünk, a fehér pelyhek belepnek mindent, az így kialakult tájképek pedig egyszerűen lélegzetelállítóak - legyünk akár egy csendes kis falucskában, akár egy városi lakótelepen. Ez már épp elég motiváló lehet a művészlelkűeknek. Hajrá hát fotósok, festők, írók, költők. Előtettek a múzsa, vagy netán egy kis ihletadó?





A sportok szerelmesei pedig szabadon kiélhetik magukat a síparadicsomok völgyében. Legyen sí, snowboard, hoki, gyors korcsolya, műkorcsolya, jégtánc, vagy bármi, aminek kedvez a hideg, a hó, vagy a befagyott tavak. Ilyenkor még az sem lehet akadály, hogy nincs időnk, kedvünk, társaságunk egy jó kis túrához, vagy síhétvégéhez az Alpokban, hisz már majd' mindenhol található műjégpálya, és/vagy sípálya. Korcsolyára, lécekre, deszkára fel, a terep a tiétek!


És elérkeztünk az édesszájúakhoz. Legyünk akár a cukor szerelmesei, akár nem, a jégpálya mellett, vagy otthon, a kanapén ülve, de még a városban sétálgatva is képes átmelengetni minket egy csésze forró ital. Itt jönnek a kedvenceink, forrócsokoládé, kakaó, minden csokis finomság - tejszínhabbal, természetesen - és kávé, ha valaki az intenzívebb aromákat kedveli. Néhány korty, és máris elviselhetőbb a zord hideg!



Ha már hideg, akkor tél. Ha már tél, akkor karácsony. Ha már karácsony, akkor előkerülnek a jól ismert, és rongyosra hallgatott számok, a valódi klasszikusok, de új számok, friss slágerek is felcsendülnek. - De ezekről majd legközelebb ;)

Ti mit szerettek csinálni télen? Van kedven sportotok a fehér évszakban? És melyik forró finomságot kedvelitek leginkább?

Az enyémet már tudjátok, én pedig a TI véleményetekre vagyok kíváncsi! :D

Puszi: Vadóckaa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése